Over ons

Stichting Singing Stars is in 2002 opgericht door Mieke, Jolanda en Marjan. Een stichting die zich inzet om kinderen een kans te geven om laagdrempelig les te volgen in zang, dans en drama. 

- Informatieboekje 2016-2017


 

Mieke Kortekaas
Docente en voorzitster

Mieke heeft zingen met de paplepel ingegoten gekregen. Als klein meisje zong zij al mee in het koor welke haar moeder had opgericht, het "Voorhouts Kinderkoor". Vanuit deze passie werd zij aangenomen op een opleiding in het vakgebied "theater". In 2008 studeerde zij af aan de 4 jarige Musical/Muziektheater opleiding het Nederlands Musical Ensemble te Zoetermeer in de vakken zang, dans en drama. Tijdens haar opleiding mocht zij veel werkervaring op doen tijdens onder andere Musicals in Ahoy en de Musical Awards. Daarnaast was zij de achtergrondzangeres bij verschillende artiesten waaronder Edsillia Rombley, Paul de Leeuw, Brigitte Heitzer, Renee van Kooten en Marco Borsato.

Na haar opleiding is zij vol enthousiasme zowel uitvoerend als docerend aan de slag gegaan. Het dirigeer stokje van haar moeder werd overgenomen en het "Voorhouts Kinderkoor" werd omgedoopt tot de "Singing Stars". Daarnaast richtte zij zich als free-lance docente op het geven van workshops op het gebied van zang, dans en drama en de "Singing Stars" groeide door. Mieke begon voorstellingen voor de vereniging te schrijven wat tot nu toe 5 musicals opgeleverd heeft welke als eindproductie voor de leerlingen zijn opgevoerd in theater "De Muze" in Noordwijk en het Kwadrant theater in Zoetermeer. Mieke is daarnaast werkzaam als projectmanager bij stichting de Combibrug, werkzaam bij de Buitenschoolse opvang "De Speelbrug" in Voorhout, is zangcoach bij het Fioretti College Lisse en werkzaam als free-lancer voor diverse culturele instellingen in de regio Den Haag, Amsterdam en Leiden.


Marieke Frankema
Docente & creatieve begeleiding

Als een spin in een web weeft Marieke Frankema de verschillende aspecten van haar leven aan elkaar. Zingen, dansen, (stem-) acteren en schrijven, alles is met elkaar verbonden. Zo speelt ze in verschillende dinershows en voorstellingen, zoals 'Ook zonder jou', en zingt ze in a-capellakwintet 'ThreeMBD'. Ze schreef verschillende musicals en is auteurs van meerdere verhalen en romans, waaronder 'Dochter van de Zilv'ren Maan' en 'Offer in de Mist'. Lesgeven doet ze al bijna zo lang ze zich kan herinneren, het doorgeven van haar passie is hierin het stralende middelpunt.


Sam Beisser
Free-lance docente

Enthousiast, energiek en vol passie gaat Sam te werk. Met haar uitvoerende musical opleiding op zak heeft zij alle kennis in huis om de leerlingen naar een hoger plan te brengen.

Van jong tot oud weet zij te enthousiasmeren voor het vak theater en draagt zij alle facetten van deze wereld uit. Deze visie past perfect bij de Singing Stars en daarom is zij dan ook een graag geziene docent.

 

Nicky van der Kuyp
Free-lance docente

Nicky van der Kuyp (11-11-1986) is na haar 4 jarige opleiding aan de DAPA academie, haar carrière begonnen als zangeres in de popshow Jeans 17. Hierna speelde ze in vele producties van Albert Verlinde Entertainment nl; Footloose (Wendy-Jo), The Sound of Music, Legally Blonde (Serena), Daddy Cool Nederland en Daddy Cool Mallorca. Op Mallorca speelde zij de vrouwelijke hoofdrol, Rose. Vorig seizoen was zij te zien als Mama Beer in de musical Shrek!

Vanuit haar eigen bedrijf verzorgd Nicky ook entertainment voor bruiloften, feesten en entertainment op maat in verschillende restaurants. Nicky geeft en verzorgd ook verschillende lessen en workshops op scholen.


Jolanda Stoel
Secretaris & begeleiding woensdaglessen

Jolanda is al jaren verbonden aan de "Singing Stars". Toen haar dochter, Chantal, bij de vereniging kwam zingen en dansen werd Jolanda enthousiast en sindsdien maakt zij deel uit van het bestuur. Tijdens de repetities is zij aanwezig voor alle klusjes die voor handen komen en tijdens optredens / voorstellingen is Jolanda er altijd om de kinderen te begeleiden en natuurlijk het resultaat te bekijken! Tijdens de grote eindmusicals is de gehele familie Stoel altijd aanwezig om ervoor te zorgen dat alles soepeltjes verloopt.

 

Marjan Kortekaas
Penningmeester en leden administratie

Ieder lid en ouder bij de "Singing Stars" kent Marjan. Allerlei taken neemt zij op zich om de vereniging te helpen. Toen zij als dirigente het stokje over droeg aan haar dochter heeft zij nog dikwijls de les waar genomen, wat de kinderen altijd erg leuk vonden! Op dit moment dirigeert Marjan nog steeds, namelijk bij haar koor "Pro Musica" uit Voorhout. De twee Kortekazen hebben dan ook al meerdere keren de krachten gebundeld met hun koren, waardoor jong en oud samen kwam in een groot koor. Wie weet dat dit in de toekomst wordt voortgezet!

 

Bianca de Boer
Reserveringen & kleding

Bianca de Boer is altijd inzetbaar voor de Singing Stars. Een belangrijke spil binnen de stichting op het gebied van het maken van kleding voor voorstellingen, het beheren van het emailaccount en verzorgen van de reserveringen voor de voorstellingen.

 

Nicole Bilsen
PR & begeleiding vrijdaglessen

Nicole van Bilsen is als moeder betrokken bij de Stichting en vanaf heden zullen de ouders en leden haar nu ook tegen komen als begeleiding tijdens de vrijdagrepetities. Daarnaast draagt Nicole de zorg voor de PR van de stichting op zich.

 

Susan Kortekaas & Chantal Stoel
Productie

Susan en Chantal zijn onze vaste productie leden bij de voorstellingen. Als echte duizendpoten verzorgen zij alles back stage, zoals de zenders, kleding, attributen en natuurlijk de gezellige sfeer. Daarnaast denken zij geheel mee in het uitzetten van activiteiten voor de kinderen wat altijd tot feestjes zorgt!

 

  

Additional information